NIEUWS

Voor Erfgoeddag 2017 rond het thema ‘zorg’ slaan Amsab-ISG en het Liberaal Archief de handen in mekaar. Onder de titel ‘Kind van de rekening’ brengen ze samen de zorg voor kinderen in beeld. Amsab-ISG focust daarbij op jongeren in conflictsituaties.

Lees meer... →

Uitgeverij Lannoo en Amsab-ISG nodigen u van harte uit op de boekvoorstelling van de biografie van Paul-Gustave van Hecke, op woensdag 26 april om 19u 30 in de Backstay, St.-Pietersnieuwstraat 128 te Gent.

Lees meer... →

Vanaf 2 april 2017 loopt een grote tentoonstelling over Frans Masereel in Mu.Zee in Oostende. In de tentoonstelling zijn ook twee houtblokken van Masereel uit de collectie van Amsab-ISG opgenomen.

Lees meer... →

Op 8 en 9 september vindt in Gent een internationale conferentie plaats over de digitale toekomst van archieven, museums en sociaalhistorisch onderzoek.

Lees meer... →

The First Conference of GLHN-Global Labour History Network in Delhi, India, 3-4 March 2017 (after the Founding Meeting in 2015 in Barcelona) brought together approximately 25 participants from 14 countries* in Europe, America, Asia and Africa.

Lees meer... →

The international journal on labour history Workers of the World has entered a new partnership with Cornell University, USA.

Lees meer... →

Call for sessions and papers on Labour and Working Class History for the Twelfth European Social Science History Conference (ESSHC), Belfast, 4-7 April 2018.

Lees meer... →

De Vereniging voor de Studie van het werk van Hendrik De Man organiseert op 30 maart 2017 het colloquium ‘ Een historische blik op het ethisch socialisme’.

Lees meer... →

Op 8 maart, internationale vrouwendag, organiseerden vrouwen in alle uithoeken van de wereld een grote internationale vrouwenstaking.

Lees meer... →

Subcategorieën