THEMASITES

Een overzicht van websites van Amsab-ISG, ontworpen voor eigen projecten of in opdracht van derden.

In het kader van het project 'Aan de slag over het kanaal. Belgische vluchtelingen in Engeland tijdens WOI', verzamelen wij getuigenissen en foto's op belgianrefugees14-18.be


In 2014 bestond  KAA Gent 150 jaar en dat werd gevierd. ‘Den Agé’ startte in 1864 als een turnclub en groeide uit tot een organisatie met veel sporttakken. Vandaag zijn er nog vier actief: hockey, tennis, atletiek en … voetbal.  150 jaar KAA GENT.Deze website geeft een volledig overzicht van alle
vakantiekolonies aan zee, met meer dan duizend foto’s en film- en geluidsfragmenten, en is dus een unieke databank over dit thema.

Een selectie per decennium van unieke fragmenten uit films die in Amsab-ISG worden bewaard. cinema van Vooruit 

Deze website werd ontworpen naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de geboorte van Romain Deconinck: geliefd auteur, acteur en regisseur, maar daarnaast ook film- en tv-vedette, zanger en komiek en méér dan een halve eeuw hét boegbeeld van het Gentse volkstheater. Zijn volledig archief wordt bewaard in Amsab-ISG.  Naar aanleiding van 11/11/ 2011 blikte 11.11.11, de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging, terug op bijna een halve eeuw engagement. Amsab-ISG ontwierp daarvoor een virtuele tentoonstelling met campagnemateriaal uit het archief van 11.11.11.

 

Een korte geschiedenis van de strijd voor Algemeen Stemrecht. Algemeen Stemrecht.

Het verhaal van de staking van de schoonmaaksters in 2007.

Deze website werd ontworpen in het kader van het project ‘Stafkaart van het migrantenmiddenveld en zijn erfgoed in Vlaanderen en Brussel, 1830-heden’, gedragen door Amsab-ISG en KADOC-KU Leuven. Daarin wordt het project uitgebreid toegelicht.

 

Een website over de Openbare Afvalstoffenmaatschappij (OVAM), naar aanleiding van zijn dertigste verjaardag.
30 jaar OVAM.Karel Heirbaut (1927-2001) was schrijver, verteller, fotograaf, toneelspeler, actievoerder … Van zijn geuzennaam ‘de plastrontrekker’ maakte hij zijn handelsmerk.
Hij liet een belangrijk oeuvre na op diverse domeinen. Een website over zijn leven en werk.Jozef Chalmet
(1897-1962) was een spraakmakend socialistisch politicus uit Zelzate. Hij was er  actief in de vakbond en de mutualiteit. Deze website werd ontworpen naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van zijn overlijden. 

 


Een website met werk van fotograaf Walter De Mulder, ontworpen naar aanleiding van zijn boek ‘Land en gezicht in Vlaanderen’.

 

Een website met werk van fotograaf Alexander Ustinov, naar aanleiding van de fototentoonstelling in Amsab-ISG ‘Van de Wolga tot de Oder’.‘Familiegeschiedenis’: tekst: ‘Een website om stap voor stap je familieverleden te ontdekken in historische documenten en hedendaagse databanken’.

 De oprichting van de Belgische Werkliedenpartij in 1885 was een van de eerste mijlpalen in de strijd van de Belgische arbeiders voor een beter leven. De verslagen van hun bijeenkomsten (1892-1940) geven een levendige inkijk in die strijd.