Amsab-ISG nodigt u, samen met vele andere organisaties zoals 11.11.11 en Oxfam, van harte uit op de interactieve belevingstocht over de coöperatie op 19 maart 2017, in en rond Kunstencentrum Vooruit in Gent.

Onze stadsgeschiedenis barst van de coöperatieve organisaties. Maar is dit echt iets wat je enkel nog in de archiefkasten tegenkomt? Hoe sterk leeft de coöperatieve gedachte vandaag in Gent? En wat kan het betekenen aan de andere kant van de wereld? Ontmoet personages, wandel langs beelden en teksten die je het verhaal van coöperaties vertellen. Ontdek samen met ons hoe coöperaties een alternatief kunnen bieden in onze huidige economie.
Amsab-ISG verzorgt een kleine tentoonstelling over de coöperatie Vooruit in Backstay.

Belmundo is een jaarlijks activiteitenfestival in Gent dat internationale solidariteit op de voorgrond plaatst. Een heleboel Gentse organisaties organiseren een maand lang tientallen activiteiten. Er zijn wandelingen, workshops, films en debatten  … Kortom, voor ieder wat wils! In 2016 ging Belmundo over ‘water’.     In 2017 gaan we aan de slag met het thema ‘Een andere economie’.


Partners: 11.11.11, Amnesty International, Amsab-ISG,  Backstay Hostel, Minard, Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum i.s.m Humus vzw, Kunstencentrum Vooruit, Rustoord Privilege

Coöperaties, c'est quoi?
Zondag 19 maart 2017 van 14 u tot 18 u
Backstay, Kunstencentrum Vooruit, Rustoord Privilege, Oxfam Wereldwinkel

Meer info