Amsab-ISG, het Liberaal Archief, en de Vlaamse Geschiedkundige Kring nodigen u graag uit op de Nacht van de Geschiedenis op dinsdag 21 maart 2017. Liselotte Sels spreekt over 'Emirdag – Gent: Drie generaties Turkse muzikanten in de Arteveldestad'.

De Nacht van de Geschiedenis heeft dit jaar als thema ‘muziek’.  In het Liberaal Archief word je een hele avond ondergedompeld in Turkse muziek uit Gent.

Dr. Liselotte Sels (musicologe en pianiste) vertelt over de geschiedenis van de Turkse muziek in Gent. Die  begint in 1973, met de aankomst van ‘Ibıdık’, zo werd violist en klarinettist Isa Demırkaya (1930-2008) door zijn familie genoemd. Meer dan veertig jaar later bestaat de groep ‘Ibıdıklar’ nog steeds. Zijn kleinkinderen zetten de muziektraditie voort. Deze en andere Gents-Turkse muziekgeschiedenissen worden in de lezing uit de doeken gedaan. Het verhaal wordt geïllustreerd met fotomateriaal en muziekvoorbeelden. De avond wordt muzikaal opgeluisterd door de groep ‘Ibıdıklar’ zelf.

Daarna wordt u een drankje en hapje aangeboden.

Een initiatief van Amsab-ISG, het Liberaal Archief en de Vlaamse Geschiedkundige Kring.

Nacht van de Geschiedenis
dinsdag 21 maart 2017 om 20 uur, in de Blauwe Zaal van het Liberaal Archief, Kramersplein 23 te 9000 Gent
De toegang is gratis, maar aanmelden is nodig: 09/221.75.05 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..