Amsab-ISG en het HTS Sint-Antonius werkten een uniek project uit voor jonge nieuwkomers, Welkom in Gent!. Op 24 maart 2017 vindt de officiële opening plaats op het Zuid.

In maart 2016 werd het Hoger Technisch Instituut Sint-Antonius gecontacteerd door Amsab-ISG met de vraag om samen te werken. En dit naar aanleiding van het internationale project van Amsab-ISG over Belgische vluchtelingen naar Engeland tijdens de Eerste Wereldoorlog. Met een klas leerlingen besloten we om te werken aan een parallel project rond jonge nieuwkomers vandaag in de stad Gent. Al snel kwamen de jongens van het 4e TSO op het idee om een tijdelijk infopunt te bouwen.       De vakken Nederlands en elektriciteit werden samengevoegd, zodat er op dinsdagvoormiddag vakoverschrijdend aan het project kon worden gewerkt.. Ze kregen daarbij de hulp van de jongens van het derde jaar basismechanica en de leerlingen lasserij van CDO De Rotonde die het mobiele infopunt zelf in elkaar lasten. 

In het tijdelijk infopunt komt een verslag van hun onderzoek naar vluchten vandaag en in het verleden. Daarnaast ontwikkelden ze een kaart waarop de plaatsen waar zij graag komen, worden verlicht met LED-lampjes die ze zelf geïnstalleerd hebben. De kaart wordt ook op papier uitgedeeld aan jonge nieuwkomers. Ten slotte is er in het infopunt ook een plaats voorzien waar iedereen nieuwkomers in de stad welkom kan heten en zo het project kan ondersteunen.  

Officiële opening: 24 maart 2017 van 11.30 u tot 13 u op het Zuid, Gent.                                                                                                                          
Daarna staat het infopunt gedurende zes weken op het Zuid.


In het kader van dit project bezochten de jongens van het vierde jaar TSO in november 2016 ook het Red Star Line Museum in Antwerpen.