Zwart-witfoto van een groep van de SJW (Socialistische Jonge Wacht) (Rode Valken) in Ninove, 26 september 1931

Het tijdschrift Archief- en Bibliotheekwezen in België brengt een speciaal nummer over de archieven van de jeugdbewegingen in België. Amsab-medewerker Luc Peiren schreef een uitgebreide bijdrage over de linkse jongerenorganisaties.

Het blad Archief- en Bibliotheekwezen in België richt de schijnwerpers op de archieven van de jeugdbewegingen in België. Wel zeventig bewegingen en koepelorganisaties die tussen 1850 en 1970 actief waren in ons land, komen daarbij aan bod. Alle bijdragen, geschreven door deskundigen ter zake, bevatten een selectieve bibliografie (met gepubliceerde en onuitgegeven werken), een kort historisch overzicht, een beschrijving van de bewaarde archieven, en een lijst van publicaties gerealiseerd door de betrokken jeugdbeweging (tijdschriften, infobladen, lied- en spelboeken et cetera).
Luc Peiren, onderzoeker in Amsab-ISG, schreef een uitgebreide bijdrage over het archief van de linkse jongerenorganisaties in België.

Dit referentiewerk komt tegemoet een vragen van beroepshistorici, van studenten en leraren geschiedenis, van pedagogen, sociologen, politicologen, journalisten, archivarissen, documentalisten en … van leden en oud-leden van de bewegingen! Bedoeling is ook dat het onderzoek naar het zeer populaire fenomeen van de jeugdbeweging ermee gestimuleerd wordt, en dat onze kennis dienaangaande binnen de kortste keren aanzienlijk mag toenemen!

Prijs: 30,00 euro (portkosten en btw niet inbegrepen)

Bestellen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.