Op zaterdag 22 april  vindt de 16e editie van de Internationale Alternatieve Boekenbeurs plaats te Gent. Dé beurs voor kritische, tegendraadse publicaties, die je moeilijk tot helemaal niet in de commerciële boekhandel vindt.

Er zijn veel publicaties die niet in de reguliere boekhandel te vinden zijn. Om deze leemte op te vullen werd zeventien jaar geleden besloten tot het organiseren van een andere en alternatieve boekenbeurs. Je vindt er tientallen onafhankelijke uitgevers en verdelers, ngo’s en actiegroepen uit onder meer België, Nederland, Frankrijk en Engeland. Publicaties over anarchisme, antiglobalisme, directe actie, antimilitarisme, politieke filosofie, radicaal milieuactivisme, en nog zo veel meer! Volledig diy! Gelijktijdig loopt een gevarieerd inhoudelijk programma met lezingen, films en workshops.
Aansluitend volxkeuken, optredens (Dagobert [vette dub uit de Kempen] en PAIN [legendarische dub-ska-punk uit de UK] en afterparty.

Het uitgangspunt voor de boekenbeurs is dat het een sociaal, interactief gebeuren is, en niet een boeken-‘markt’ waar bezoekers passief hun boeken komen kopen. Er wordt dan ook veel belang gehecht aan kritische analyse van actuele thema‘s en de kritische doorlichting van meer historisch georiënteerde onderwerpen.

Klik hier voor meer info

Internationale Alternatieve Boekenbeurs
De Koer. Meibloemstraat 86, 9000 Gent
Gratis toegang, van 10.00 u tot 18.00 u.
(Er wordt ook voorzien in kinderanimatie en broodjes)