Nieuws

Bekijk hieronder onze meest recente nieuwsberichten. Wil je als eerste op de hoogte zijn en exclusieve uitnodigingen ontvangen voor onze expo’s, lezingen, workshops en andere publieksevenementen?

In België vertrekken vele mensen met de brooddoos naar het werk. Dit gegeven werd, aan de hand van onze podcast Een kleine geschiedenis van de schafttijd, als immaterieel erfgoed geregistreerd op de website van Werkplaats Immaterieel erfgoed (WIE).

Terwijl in Frankrijk meer dan de helft van de beroepsbevolking 's middags aan tafel een warme maaltijd nuttigt, maken bij ons veel werknemers hun brooddoos leeg in hun bedrijfswagen of achter hun computer. De broodcultuur is geëvolueerd in de loop van de geschiedenis, en de inhoud van de brooddoos weerspiegelt de veranderende arbeidsomstandigheden en levensstijlen. Maar brood eten tijdens de lunchpauze is tot op vandaag een levendige traditie.

Wil je meer weten over deze traditie? Deze tekst op de website van WIE, gebaseerd op onze podcast Een kleine geschiedenis van de schafttijd, gaat er dieper op in.