We hebben allemaal wel rondslingerende negatieven in de schuif, of vergeten prints op zolder. Misschien heb je zelfs meer fotografische dragers in je bezit waarvan je de naam niet kent, laat staan dat je weet hoe je ze bewaart of digitaliseert? Vanaf nu kan je op kenjedrager.be terecht om je fotografische vondsten te identificeren, en in een beweging meer te leren over de erfgoedwaarde, bewaring en digitalisering ervan. Zo is het toekomstklaar maken van je fotomateriaal in ee paar muisklikken binnen handbereik.
Kenjedrager.be werd in 2018 gecreƫerd voor zowel het grote publiek als erfgoedprofessionals. Nieuw vandaag is dat er naast audiocassettes en fimpellicules ook polaroids en glasnegatieven in het vizier komen, want vanaf nu weet kenjedrager.be ook fotografische mysteries te ontraadselen.
Om je verder op weg te helpen, geeft kenjedrager.be je ook eenvoudige bewaar- en digitaliseringstips mee en maakt het platform je wegwijs in kwaliteitseisen en digitaliseringsfirma's. Wie bovendien benieuwd is naar mogelijke erfgoedwaarde, vindt hier informatie over en toeleiding naar regionale erfgoedcellen die je verder kunnen begeleiden bij je vraag. Zo is de cyclus van je drager compleet en stellen we samen materiaal veilig voor huidige en toekomstige generaties.
Benieuwd wat meemoo's identificatietool voor je kan betekenen? Neem snel een kijkje op kenjedrager.be en laat je inspireren.
De uitbreiding van kenjedrager.be is mogelijk dankzij middelen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, als onderdeel van het relanceplan Vlaamse Veerkracht van de Vlaamse overheid, en maakt deel uit van het Gecoƶrdineerd Initiatief voor Vlaamse Erfgoeddigitalisering (GIVE).