NIEUWS

Het tijdschrift Archief- en Bibliotheekwezen in België brengt een speciaal nummer over de archieven van de jeugdbewegingen in België. Amsab-medewerker Luc Peiren schreef een uitgebreide bijdrage over de linkse jongerenorganisaties.

Lees meer... →

Op 17 mei 2017 organiseren het Liberaal Archief en Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis een avond rond de opvang van Syrische kinderen met oorlogstrauma’s. De zussen Shadan en Nagham Alhamwy stellen hun project 'Life Skills' voor.

Lees meer... →

Amsab-ISG werkte mee aan het project van KIOSK/KASK School of Arts Gent, 'Show Me Your Archive and I Will Tell You Who is in Power'. Een tentoonstelling en een publiek programma met lezingen, panelgesprekken, performances en filmvertoningen waarin verhalen uit de feministische strijd samenkomen. Van 28 april tot 16 juni 2017.

Lees meer... →

Op zaterdag 1 april 2017 werd een gedenkteken ingehuldigd voor de 6000 Belgische vluchtelingen die tijdens WO I in East Twickenham (het ‘Belgische dorp aan de Theems’) bij Londen verbleven. Martine Vermandere nam deel aan deze plechtigheid in het kader van ons internationaal project 'Aan de slag over het kanaal'

Lees meer... →

Over de Europese solidariteit met de Guatemalteekse revolutie, de odyssee van de ministers Spaak en Pierlot in 1940, Vlaamse seizoenarbeiders naar Frankrijk, foto’s van Eli Lotar in Jeu de Paume in Parijs en twee merkwaardige brochures over de bescherming tegen luchtbombardementen …

Lees meer... →

Voor Erfgoeddag 2017 rond het thema ‘zorg’ slaan Amsab-ISG en het Liberaal Archief de handen in mekaar. Onder de titel ‘Kind van de rekening’ brengen ze samen de zorg voor kinderen in beeld. Amsab-ISG focust daarbij op jongeren in conflictsituaties.

Lees meer... →

Uitgeverij Lannoo en Amsab-ISG nodigen u van harte uit op de boekvoorstelling van de biografie van Paul-Gustave van Hecke, op woensdag 26 april om 19u 30 in de Backstay, St.-Pietersnieuwstraat 128 te Gent.

Lees meer... →

Vanaf 2 april 2017 loopt een grote tentoonstelling over Frans Masereel in Mu.Zee in Oostende. In de tentoonstelling zijn ook twee houtblokken van Masereel uit de collectie van Amsab-ISG opgenomen.

Lees meer... →

Op 8 en 9 september vindt in Gent een internationale conferentie plaats over de digitale toekomst van archieven, museums en sociaalhistorisch onderzoek.

Lees meer... →

Subcategorieën